- Markka.com

FIMK (Finnish Markka) on vuonna 2014 julkaistu suomalainen vertaisvaluutta ja kryptoalusta. FIMK-vertaisverkossa maksut, viestit, treidaus ja ostokset tapahtuvat suoraan käyttäjältä toiselle ilman välikäsiä ja lisäkustannuksia. FIMK-järjestelmä mahdollistaa käyttäjilleen paikalliskryptovaluuttojen luomisen (esim. Markka) ilman palveluntarjoajaa.

Lue lisää Uuden Talouden sovelluksista ja ota käyttöön FIMK - vahva, suora yhteys.

Lompsa - kryptojen työkalupakki

Lompsa on FIMK-ohjelmisto, jolla pääsee käsiksi kaikkiin FIMK-vertaisverkon toimintoihin. Lompsa toimii sekä ladattavana työasemasovelluksena (Windows, Linux, Mac), että webin kautta osoitteessa Lompsa.com.

Lompsa-sovelluksella voi käyttää mm. seuraavia toimintoja:

  • Uuden tilin perustaminen
  • FIMK-siirrot tililtä toiselle
  • Salatut pikaviestit vertaisverkossa
  • Arvokepörssialusta treidaukseen
  • Markkinapaikan tuotteiden ostot ja myynnit
  • Oman ja muiden tilien transaktiohistoria
  • Koko FIMK-verkon transaktiohistoria
  • Statistiikka, lohkojen taonta ja lohkopalkkiot

Ladattavaa sovellusta voi käyttää full node -tyyppisesti, jolloin työasemasta tulee FIMK-vertaisverkon solmukone. Tällöin koneella käynnistyy FIMK-palvelin, joka vahvistaa osaltaan vertaisverkon toimintaa ja automaattisesti osallistuu siitä mahdollisesti saatavien palkkioiden jako-osuuksiin.

FIMK-palvelin vaatii Java SE 8:n tai myöhemmän toimiakseen. Ladattavaa Lompsa-sovellusta voi käyttää myös Thin client-tyyppisesti FIMK-palvelujen käyttöön ilman palvelinta. Web-sovellusta Lompsa.com -osoitteessa voi käyttää vain Thin client-tyyppisesti internetselaimella.

Lue lisätietoja Lompsasta Markka.info -foorumilta.

Ominaisuudet

Turvallinen

FIMK-ohjelmiston kehitystyö on tehty open source -periaatteella kahdeksan vuoden aikana 2014-2022. Alustalla on käsitelty live-käytössä useita miljoonia tapahtumia.

Hajautettu

Lohkoketjuteknologian ansiosta erillisiä serverikoneita ei tarvita. FIMK-vertaisverkko toimii käyttäjiensä automaattisesti ylläpitämänä, eikä mikään yksittäinen taho pysty hallinnoimaan tai peruuttamaan transaktioita.

Nopea

FIMK-transaktiot näkyvät vertaisverkon solmukoneilla heti, ja täsmäytyvät peruuttamattomaksi keskimäärin 20 sekunnissa.

Vapaa alusta

FIMK mahdollistaa hajautetun tavaroiden ja palveluiden kaupankäynnin sekä pörssi- treidaus- ja viestintätoiminnot vertaisverkossa tai netissä ilman erillisiä palvelin- tai ohjelmistosennuksia.